Työntekijälähettilään kynästä: Uusi Norlandia Quest -teema: Yhdessä – Being Together

Norlandia Quest on vuosittain vaihtuva teema, joka kaiken muun toiminnan ohessa on ohjaamassa toimintaa kaikissa Norlandian Päiväkodeissa viidessä eri maassa. Teeman kriteerejä ovat muun muassa se, että sen täytyy soveltua kaikkiin maihin ja jokaiseen yksikköön. Valinta suoritetaan työntekijöiden lähettämistä ehdotuksista. Kansainvälinen työryhmä kokoaa ensin omien maidensa ehdotuksista kolme parasta ja näistä kaikista he valitsevat voittajan. Tänä keväänä voittajaksi yli 100 ehdotuksen joukosta valikoitui suomalainen ehdotus Yhdessä -Being Together.

Nyt voin hieman röyhistää rintaani ja todeta olevani voittajaehdotuksen lähettänyt henkilö. Kun kansainvälisessä Kick Off-teamsissa kuulin ehdotukseni voittaneen, olin valtavan iloinen ja innostunut, melkein putosin yllätyksestä tuolilta. On mahtavaa päästä ideoimaan ja toteuttamaan Quest-teemaa Yhdessä!

Arvelin ensin ehdotukseni olevan liian laaja sekä yksinkertainen, mutta toisaalta ajattelin sen olevan myös hyvin ajankohtainen ja tärkeä. Globaali koronakriisi kosketti meitä kaikkia. Yhdessä kuitenkin olemme selvinneet siitäkin. Joiltain osilta emme varmaankaan tule vielä aikoihin palaamaan entiseen, vaan onkin aika opetella elämään tämän ”uuden normaalin” kanssa. Eristäytyminen ja fyysinen etäisyys on luonut haasteita moneen tilanteeseen.

Olemme oppineetkin tästäkin ajasta varmasti jo paljon. Sanotaan, että ennen oli kaikki niin kovin hyvin, mutta voisiko tulevaisuudessa olla vieläkin paremmin? Toivon, että tämän päivän lapset tulevaisuuden nuorina ja aikuisina osaavat löytää keinot yhdessä toimimiseen, vaikka vastaan tulisi millaisia maailman myllerryksiä.

Yhdessä tarjoaa Quest-teemana valtavasti mahdollisuuksia. Sen voi toteuttaa pienesti tai hyvinkin laajasti, ihan kuinka kukin yksikkö omaksi tyylikseen kokee. Päivittäisen arjen ja omassa yksikössä yhdessä tekemisen lisäksi voi yhteistyötä tehdä vaikkapa oman kunnan sisällä, valtakunnallisesti tai jopa kansainvälisesti. Toivon teeman myötä eri sukupolvien ja kansallisuuksien välisen yhteistyön sekä sen myötä suvaitsevaisuuden, tiedon ja ymmärryksen lisääntyvän. Toivon uusia ystävyyksiä ja elämyksiä lapsille. Yhdessä voimme iloita, oppia sekä auttaa ja tehdä hyvää. On rajattomasti mahdollisuuksia tehdä asioita yhdessä, olipa välimatkaa vähän tai paljon.

-Marleena Pekkala/ Norlandia Otava